Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


Belangrijke KNLTB berichten
9 maa. Handig! Actueel baanoverzicht zonder inlog
_DSC0165.JPG
_DSC0161.JPG
_DSC0159.JPG
Meest recente foto's
Bardienst planning 2017
 Bridget Wiersum-de Leyer  Algemeen  15x gelezen
Beste leden,

Op zaterdag 4 maart om 24.00 uur zal de bardienstplanner opengesteld worden voor het inschrijven van vrijwilligerswerk in 2017. Dit jaar hebben we gekozen om zoveel mogelijk taken en klussen in de planner op te nemen. Zoals besloten tijdens de ALV is het vrijwilligerswerk vastgesteld op 20 - 25 uur per lid (19-74 jaar) per jaar of 5 keer een bardienst. Bent u  ouder dan 74 jaar en wilt u graag uw steentje bijdragen dan kunt u een mailtje sturen naar de bardienstplanners, bardienstplanner@schapekolk.nl
Het is de bedoeling dat degene die bardienst draait, maar toch niet kan, zelf vervanging regelt. Mocht u onverhoopt een keer voor een dichte deur staan, terwijl er bardienst zou zijn, dan kunt dit mailen aan de penningmeester@schapekolk.nl

Inschrijven is mogelijk voor :
-bardienst
Alle ochtenden en avonden van doordeweekse dagen kunt u zich inschrijven. 
De planning loopt tot oktober. In oktober en november worden geen bardiensten ingepland. U kunt dan zelf de bar openen en afsluiten volgens de afspraken gemaakt door het bestuur. 

onderhoud en klussen op het park
Er zijn nog zes vrijwilligers nodig, als u zich opgeeft neemt de coördinator Herman Tijs contact met u op over de data wanneer het mogelijk is om de uren in te vullen. De bardienstplanners geven aan hoe u zich hiervoor kan aanmelden.

schoonmaken
Op de dinsdag en vrijdagochtend kunt u zich inschrijven voor schoonmaken, daarnaast op zaterdagochtenden tijdens de competitiedagen en de ochtenden tijdens toernooien.

- bardienst of wedstrijdtafel tijdens toernooien en competitiedagen
Dit jaar kunt u kiezen om tijdens toernooien / competitiedagen voor bardienst of wedstrijdtafel in te schrijven. Dit vermelden we apart omdat het tijdens deze dagen drukker is.  Wellicht vind u het leuk om zich juist dan in te zetten. Dit soort dagen zijn toch een beetje het visitekaartje van de club. 

Verdere informatie over inschrijving volgt via de "Bardienstplanning".

Op naar een nieuw sportief tennisseizoen!
Mocht u nog vragen hebben dan horen we dit graag. 

Hartelijke groet,

Marja Kokke & Nicole Teuwsen

woensdag 15 februari 2017, 08:01 uur
Jan Nobbenhuis benoemd tot Lid van Verdienste
 Roel Hartman  Algemeen  52x gelezen

Tijdens de A.L.V. is Jan Nobbenhuis benoemd tot Lid van Verdienste van TC De Schapekolk vanwege zijn jarenlange grootse inzet voor de vereniging. Jan, van harte gefeliciteerd!

Jan heeft daar op onderstaande wijze op gereageerd:

Na de A.L.V. werd mij gevraagd met enkele woorden te reageren op mijn benoeming tot Lid van Verdienste. Het is een bijzondere eer te mogen toetreden tot het kleine gezelschap van Leden van Verdienste. Echter, voor een sportvereniging lijkt mij vrijwilligerswerk heel gewoon en noodzakelijk. Het vrijwilligerswerk bij de Schapekolk heeft een lange geschiedenis. Al in de periode van de familie Punter hadden wij de toernooi- en technische commissie met Gerard en de beide Theo's en de dames van de aktiviteitencommissie, die de wedstrijddagen opvrolijkten. Later onder Jan Elschot en Ron Scheffer kwamen er geleidelijk onderhouds- en kantinevrijwilligers bij en baancommissarissen voor het beoordelen van de banen en het openen en sluiten van het park. Later, na het overlijden van Jan en daarna van Ron, moest er steeds meer werk verzet worden, door de vrijwilligers voor de banen, de kantine, het parkonderhoud, verhuisvoorbereiding, enz. Bij "onderhoud" en "baancommissarissen" kon ik intensief meehelpen het oude park open en bespeelbaar te houden. Heel veel dank nog aan alle helpers waar ik vaak een beroep op kon doen!! Rest mij alle leden veel succes en plezier toe te wensen op de prachtige nieuwe lokatie, met naar ik hoop een overvloed aan vrijwilligers.

Jan Nobbenhuis.


zaterdag 28 januari 2017, 14:21 uur
Tennislessen 2017
 Bridget Wiersum-de Leyer  Algemeen  61x gelezen

Beste leden,

Met het besluit om te verhuizen naar het park Borgele is tevens de beslissing genomen om een (verdergaande) samenwerking met TC Drijvers op te starten.

Dit heeft al geresulteerd in het samen organiseren van een aantal activiteiten. Zeer recent is zijn de JC’s al samengevoegd en zal onze jeugd getraind gaan worden door Erik Annega, de trainer van Drijvers.

Deze samenwerking heeft helaas ook de consequentie dat we het contract met TennisAgent hebben opgezegd. In de afgelopen jaren heeft TennisAgent i.c. Mark Verra veel voor onze vereniging gedaan en wij zijn hem daarvoor veel dank verschuldigd!

Dit betekent niet dat er door de senioren niet getraind kan worden want vanaf komend voorjaar zullen ook de trainingen voor de senioren verzorgd gaan worden door Erik Annega en zijn trainers; in de bijlagen zijn de verschillende mogelijkheden opgenomen als ook het inschrijfformulier voor de trainingen.

Deze trainingen zullen in principe op De Schapekolk worden gegeven.

Dus aarzel niet en schrijf je in (alleen of met een team) voor deze trainingen!

Alvast een fijne jaarwisseling gewenst!

Namens het bestuur van TC de Schapekolk

Robin Hollink en Marja Kokke


Download bestanden
Inschrijving Training 2017 34 KB (78x opgehaald)
Tennislessen senioren 2017 53 KB (73x opgehaald)
donderdag 29 december 2016, 16:15 uur
Tennislessen 2017
 Bridget Wiersum-de Leyer  Training  75x gelezen

Tennislessen 2017 voor seniorleden

 

Het trainingsaanbod voor 2017 bestaat uit 3 trainingspakketten:

1. voorjaarspakket: 6 weken (vanaf 6 februari m.u.v. voorjaarsvakantie)

2. zomerpakket:  10 weken voor de zomervakantie (vanaf 10 april)

3. nazomerpakket: 10 weken na de zomervakantie (vanaf 4 september)

 

Hieronder vindt u uitleg over de verschillende pakketten. Opgave voor één van deze pakketten kan via het inschrijfformulier te versturen naar Erik Annega, Walstraat 17, 7411 GJ  Deventer (tel. 0570-618645/06-31783706) of per mail naar eannega@ziggo.nl

 

Voor de trainingsindeling hanteren we 3 regels:

 • lidmaatschap De Schapekolk is verplicht
 • nieuwe leden hebben voorrang bij het indelen van de training
 • vol = vol.

Bij de indeling van de groepstraining wordt zoveel mogelijk gestreefd naar indeling met vier personen. Bij verandering in de groepsgrootte varieert ook het tarief mee. De trainingsgelden worden na de 2e training automatisch geïncasseerd (behalve bij het voorjaarspakket, hiervan vindt automatische incasso begin april plaats)! Wanneer u niet ingedeeld kunt worden voor een pakket, zal de tennisleraar u een alternatief uit een volgend pakket aanbieden. Voor aanvang van elk pakket zal het trainingsschema (met data en tijden) doorgemaild worden naar de leerlingen. Noteer daarom duidelijk uw e-mailadres op het inschrijfformulier.

 

Trainingstijden: Er wordt op iedere avond van de week getraind. U wordt ingedeeld (voor het pakket van uw keuze) op een vaste dag en een vaste tijd. Belangrijk is om voorkeursdagen/verhinderingen duidelijk aan te geven op het inschrijfformulier.

Op de avonden wordt er tussen 19 en 23 uur getraind. Wanneer het niet mogelijk is om op het begin- of eindtijdstip te trainen, graag vermelden op het formulier.

Wanneer u een aantal privétrainingen wilt volgen en wilt afwijken van ons aanbod van 6 of 10 aaneengesloten trainingen, kunt u dit op het formulier aangeven of in de loop van het seizoen de trainer(s) benaderen. Kosten per half uur: 26 euro.

Op de site van Drijver’s TC is het lesreglement te vinden!

 

Het voorjaarspakket (aanbod pakket 1) is speciaal geschikt voor:

* Competitiespelers (teamtraining). Uitstekende gelegenheid om goed voorbereid de competitie in te gaan.

* Spelers die privétraining willen hebben en voordat het zomerseizoen begint hun techniek willen bijspijkeren. In de zomerperiode is het meestal zo druk, dat er weinig tot geen mogelijkheid is voor privétraining.

* Nieuwe leden die zo snel mogelijk willen starten met tennisles.

 

Pakket 1 voorjaarspakket

·         Start: week 6 (maandag 6 februari); einde: week 14

·         Aantal: 6 trainingen

·         Kosten: 6 x 1 uur groepstraining (4 pers.):   78 euro per persoon          

·         6 x ½ uur privétraining                             : 156 euro.

Omdat het zomerpakket al snel op het voorjaarspakket volgt, is er niet heel veel tijd en ruimte om uitgevallen trainingen in te halen, dus bij hoge uitzondering worden alleen de gegeven trainingen berekend aan de leerling!

Het trainingsschema (data en tijden) wordt uiterlijk zondag 29 januari doorgemaild.

                                                

Pakket 2 zomerpakket

 • Start: week 15 (maandag 10 april); einde: week 28
 • Aantal: 10 trainingen
 • Kosten: 10 x 1 uur groepstraining (4 personen): 130 euro per persoon

                               10 x ½ uur privétraining                       : 260 euro.

Het trainingsschema (data en tijden) wordt uiterlijk zondag 2 april doorgemaild.

 

Pakket 3 nazomerpakket

 • Start: week 36 (maandag 4 september; einde: week 50
 • Aantal: 10 trainingen
 • Kosten: 10 x 1 uur groepstraining (4 personen): 130 euro per persoon

                       10 x ½ uur privétraining                       : 260 euro.

Het trainingsschema (data en tijden) wordt uiterlijk zondag 27 augustus doorgemaild.

 

Erik Annega en Dennis Janssen

 

N.B.: Voor alle duidelijkheid: er bestaat ook de mogelijkheid om IN OVERLEG met trainer Erik OVERDAG op doordeweekse dagen (eventueel ’s morgens of begin van de middag voorafgaand aan de jeugdtrainingen) les te nemen.

Tip: wilt u groepsles in de ochtenduren, geeft u dan op als een complete groep (4 personen). In de praktijk blijkt namelijk dat het moeilijk is om een groepje te formeren uit spelers die zich afzonderlijk aanmelden.

 

dinsdag 13 december 2016, 16:22 uur


Voorjaarscompetitie 2017
 Roel Hartman  Algemeen  232x gelezen

Het is weer tijd om je op te geven voor de voorjaarscompetitie 2017!

Opgeven kan individueel of per team via het inschrijfformulier op de site. Doe dit wel voor 10 november a.s. ivm sluitingsdatum bij de KNLTB.

De speeldata in 2017 zijn:

 Voor 2017 zijn er een aantal nieuwe competitievormen bij gekomen (zie de Centrecourt) en is ook het competitiereglement versoepeld:

 • - mocht het zo zijn dat een vereniging met de baancapaciteit in de problemen komt dan heeft deze vereniging de mogelijkheid om voor die betreffende speeldagen haar binnenbanen te gebruiken;
 • - de opstelling van de dubbels hoeft pas na het spelen van de singels door te worden gegeven (dus niet meer voorafgaand); wanneer iemand geblesseerd raakt of niet in vorm is kan er iemand anders naar voren worden geschoven (wel meer dan 4 spelers benodigd);
 • - er kan bepaald worden dat er „compact” zal worden gespeeld en dit betekent dat er bij de stand van 40 - 40 een beslissend punt gespeeld moet worden en dat er een beslissende wedstrijdtiebreak (tot de 10) in plaats van een 3e set wordt gespeeld.

Dit laatste zal door de VCT (de TC) worden bepaald wanneer na opgave van de teams blijkt dat er meer ruimte voor de competitie nodig zal zijn. Dus bekijk ook de nieuwe competitievormen en geef je snel op voor de voorjaarscompetitie 2017!

De TC,

Esther Bernards en Marja KokkeFormulieren
Inschrijving Competitie 2017
vrijdag 14 oktober 2016, 16:03 uur
Langzaam aan !!!
 Roel Hartman  Algemeen  404x gelezen

Beste leden en bezoekers van de tennisclub,

Willen jullie rekening houden met het feit dat de aanvoerweg - Bredenhorst - in een 30 km zone ligt. En dat er stapvoets gereden moet worden op het parkeerterrein?

Uiteraard is dit allemaal voor uw eigen veiligheid en die van de andere bezoekers en bezoekertjes....

dinsdag 19 april 2016, 13:00 uur
Husselreglement
 Bridget Wiersum - de Leyer  Husselen  249x gelezen

1. De bedoeling van het husselen is vooral gezellig bezig zijn. Er is geen competitie-element. In principe wordt er met dubbels een partijtje gespeeld, maar als je er met zijn vieren voor kiest om over te slaan om je slag te verbeteren, dan mag dit ook.

2. Alle seniorleden kunnen meedoen, oud en nieuw, jong en oud, man en vrouw.

3. Op de husselavond op maandag vanaf 19.30 uur kan er niet vrij worden afgehangen door leden die niet deelnemen aan de husselavonden op de banen 1 en 2. Tijdens toernooien kan er op maandagavond in principe niet gehusseld worden.

4. De door het bestuur aangewezen organisatoren zijn verantwoordelijk voor de indeling van de viertallen (dames, heren en mix). In principe wordt om het halfuur gewisseld. Per ronde van een half uur komen er dus bij twee banen 8 mensen aan bod. Als er meer belangstelling is dan baancapaciteit, wordt dit in onderling overleg zo goed mogelijk opgelost en anders beslissen de  aanwezige leden van de “husselcommissie”.

5. Deelnemers aan het husselen hoeven voor het gebruik van de gereserveerde husselbanen niet af te hangen, maar moeten wel lid of introducé zijn. Wie het eerst komt is het eerst aan de beurt. Als je later komt doe je mee met de volgende ronde van half uur of je voegt in op een baan (via een spontane uitnodiging van de al aanwezigen). Als er bv. drie mensen op een baan spelen, zal dat geen probleem zijn; als er twee of vier mensen spelen, kun je ook even wachten.

6. Op de baan worden in overleg de viertallen geformeerd onder verantwoordelijkheid van de husselcommissie. Vaak regelt dit zichzelf. Als er veel animo is, wordt eventueel rekening gehouden met verschillen in speelsterktes. 

7. Als er ondanks de bovenstaande regels of de praktische afspraken van de deelnemers tijdens de avonden iets niet naar wens verloopt, bespreek dit dan na afloop met de husselorganisatie. Als je dan nog niet tevreden bent met de gang van zaken, neem dan contact op met het bestuur.  Dan kan het bestuur bekijken of er iets kan veranderen en verbeteren. 

Veel plezier op de husselavonden en -middagen! 

maart 2016


dinsdag 1 december 2015, 10:22 uur
Vacature Sponsorcommissie
 Bridget Wiersum - de Leyer  Vacaturebank  792x gelezen

De sponsorcommissie is op zoek naar twee commissieleden met gevoel voor marketing en contacten leggen.

Taken: 

 • Zoeken naar nieuwe sponsoren, contacten leggen;
 • Meewerken/denken aan nieuwe marketing concepten;
 • Administratie en coordinatie rondom sponsoring.  

Heb je interesse neem dan contact op met Salomee Havekes; shavekes@gmail.com

donderdag 30 april 2015, 11:28 uur
Vacatures Jeugdcommissie
 Bridget Wiersum - de Leyer  Vacaturebank  702x gelezen

Begeleid(st)er KidsDay donderdagmiddag 16-18 uur

De donderdagmiddag is een bijzonder drukke middag! Wat ontbreekt is een soort 'hostess' vanuit de vereniging. Deze persoon is de sleutelpersoon tussen de Tennisleraar en de JC. 

Hij/zij:

 • maakt contact met de ouders/jeugd die op het park aanwezig zijn;
 • geeft informatie over bv de 'TennisKids WorldTour' en hoe belangrijk het is om wedstrijdervaring op te doen;
 • helpt met fruit uitdelen, drinken inschenken etc.;
 • heeft direct contact met de JC;
 • weet wat er speelt, hoort positieve en kritische geluiden en koppelt deze terug naar de JC.

Dit zou bijvoorbeeld een ouder kunnen zijn van een kind die les heeft of één van onze oudere dames/heren 60+ met hart voor de vereniging en jeugd die het leuk vindt om deze schakelfunctie als vrijwilligers te vervullen.

Coördinator TennisKids WorldTour

De competitie voor de jeugd van de Schapekolk wordt in samenwerking met de KNLTB georganiseerd. Dit seizoen is het onze taak om 'TennisKids en de TennisKids WorldTour' meer onder de aandacht te brengen. Te promoten zodat ouders en jeugd in augustus klaar voor zijn om aan de 'WorldTour' te kunnen beginnen. Als vereniging hebben wij hiervoor een nieuwe enthousiaste vrijwilliger nodig die deze taak op zich kan nemen. Meer informatie over TennisKids is te vinden op de website van KNLTB: www.tenniskids.nl

Heb jij interesse in een van deze vacatures neem dan contact op met de TC (tc@schapekolk.nl)

donderdag 30 april 2015, 11:18 uur
Openingstijden
 Bridget Wiersum - de Leyer  Openingstijden TC Schapekolk  288x gelezen
Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 22.30 uur
Zaterdag en zondag van 9.00 tot 18.00 uur.

vrijdag 10 april 2015, 10:31 uur
1 2
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
 Algemeen
 Contact
 Husselen
 Kids
 Lid worden?
 Nieuwsbrief
 Onze sponsoren
 Openingstijden TC Schapekolk
 Toernooien
 Training
 Vacaturebank
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
 Competitie teams 
Senioren
 Dinsdag Dames
 Vrijdag Dames
 Vrijdag Heren
 Zaterdag Dames
 Zaterdag Heren