Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


Belangrijke KNLTB berichten
9 maa. Handig! Actueel baanoverzicht zonder inlog
IMG_8591.JPG
IMG_8590.JPG
IMG_8589.JPG
Meest recente foto's
Speciale aanbieidng : Zomertennis
 Roel Hartman  Algemeen  34x gelezen

Download het inschrijfformulier onder dit bericht, vul het in en stuur het op!


Download bestanden
Zomer aanbod 35 KB (39x opgehaald)
zondag 31 december 2017, 20:47 uur
Speciale aanbieidng : Maak Kennis Met Tennis
 Roel Hartman  Lid worden?  27x gelezen

Download het inschrijfformulier onder dit bericht, vul het in en stuur het op!


Download bestanden
Maak Kennnis met Tennis 106 KB (39x opgehaald)
zondag 31 december 2017, 20:19 uur
Husselen weer van start
 Bridget Wiersum-de Leyer  Algemeen  29x gelezen
Elke maandagavond wordt er van 19.30 – 21.00 uur gehusseld op de banen 5 en 6. Ook dagleden kunnen op grond van een besluit van het bestuur hier aan meedoen. Als er toernooien zijn spelen we in principe niet. Heb je vragen bel ons. De “husselcommissie” bestaat uit Jos Kommerkamp (tel. 06-365 488 44), Jan Weggemans (tel. 0570-854 794) en Thea Oostewechel (tel. 0570-591 760) 
donderdag 6 april 2017, 08:45 uur
Samen trappen we ALS de wereld uit!
 Bridget Wiersum-de Leyer  Algemeen  68x gelezen

Beste tennisvrienden,

Op 8 juni ga wij meedoen aan de Tour du ALS! 
Met vrienden gaan wij de uitdaging aan om de Mont Ventoux op te fietsen. Samen met onze vriend Erik, tot voor kort een sportieve, gezonde man, vader van 2 kinderen, ruim 1 jaar ALS patiënt. Het Team-Erik-Stormink zal Erik naar boven fietsen, met steun van Jolanda, zijn vrouw, en beide zonen Daan en Stijn.

Tour du ALS 
is één van de grootste inzamelingsacties voor de ziekte A.L.S. (Amyotrofische Lateraal Sclerose). Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen honderden fietsers, hardlopers en wandelaars jaarlijks de Mont Ventoux. Het ingezamelde bedrag wordt overhandigd aan Stichting ALS Nederland om onderzoek te doen naar de oorzaken van ALS en om de zorg en kwaliteit van leven te verbeteren van de mensen die momenteel aan ALS lijden. 
Het geld is hard nodig, want hoewel er wereldwijd onderzoek wordt gedaan naar de ziekte, is de oorzaak tot op heden helaas nog onbekend. Hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste symptomen – is er voor de 1500 patiënten nog niet. 

Tour du ALS wordt voor ons een ongekende uitdaging, een zeer zware tocht die bijna onmogelijk lijkt. Dit zal echter in geen verhouding staan tot de bikkelharde weg die een ALS patiënt heeft af te leggen. Het sportieve doel voor ons is om de Mont Ventoux op te fietsen, ruim 60 km en 1.597 hoogtemeters. 

Naast de sportieve uitdaging, is het natuurlijk hét doel om zoveel mogelijk geld binnen te fietsen in de strijd tegen de genadeloze ziekte ALS!  Doneren, doneren daar gaat het uiteindelijk allemaal om! Zoveel mogelijk geld ophalen voor Tour du ALS en zodoende ons steentje bijdragen aan dit goede doel. Wij zouden het super vinden als jij ons hierbij wilt helpen en een bedrag doneert! Ieder bedrag is welkom! Je kunt ons sponsoren via deze link: Team-Erik-Stormink Als je wilt kun je hier ook een persoonlijk bericht voor ons en/of ons team achter laten.                                                                                                           

Alvast bedankt voor je donatie, namens ons maar vooral namens al die mensen die dit zo hard nodig hebben!

Gert-Jan Weideman en Marja Kokke

zaterdag 11 maart 2017, 09:37 uur


Toernooien 2017
 Roel Hartman  Toernooien  66x gelezen
In 2017 staan op ons park de volgende toernooien op het programma:
 • eendaags Senioren Plus Toernooi (SPT): 13 juli overdag
 • Thuisblijverstoernooi (open KNLTB-toernooi): 24 t/m 30 juli
 • Deventer Tennis Kampioenschappen DTK (open KNLTB-toernooi): 28 augustus t/m 3 september
 • 40+ toernooi (open KNLTB-toernooi): 11 t/m 17 september
Daarnaast vindt in het najaar het Parktoernooi plaats.
dinsdag 7 maart 2017, 09:18 uur
Bardienst planning 2017
 Bridget Wiersum-de Leyer  Algemeen  125x gelezen

Beste leden,

Op zaterdag 4 maart om 24.00 uur zal de bardienstplanner opengesteld worden voor het inschrijven van vrijwilligerswerk in 2017. Dit jaar hebben we gekozen om zoveel mogelijk taken en klussen in de planner op te nemen. Zoals besloten tijdens de ALV is het vrijwilligerswerk vastgesteld op 20 - 25 uur per lid (19-74 jaar) per jaar of 5 keer een bardienst. Bent u ouder dan 74 jaar en wilt u graag uw steentje bijdragen dan kunt u een mailtje sturen naar de bardienstplanners, bardienstplanner@schapekolk.nl

Het is de bedoeling dat degene die bardienst draait, maar toch niet kan, zelf vervanging regelt. Mocht u onverhoopt een keer voor een dichte deur staan, terwijl er bardienst zou zijn, dan kunt dit mailen aan de penningmeester@schapekolk.nl

Inschrijven is mogelijk voor :

 • bardienst : Alle ochtenden en avonden van doordeweekse dagen kunt u zich inschrijven. De planning loopt tot 1 oktober. In oktober en november worden geen bardiensten ingepland. U kunt dan zelf de bar openen en afsluiten volgens de afspraken gemaakt door het bestuur.
 • onderhoud en klussen op het park : Er zijn nog zes vrijwilligers nodig, als u zich opgeeft neemt de coördinator Herman Tijs contact met u op over de data wanneer het mogelijk is om de uren in te vullen. De bardienstplanners geven aan hoe u zich hiervoor kan aanmelden.
 • schoonmaken : Op de dinsdag en vrijdagochtend kunt u zich inschrijven voor schoonmaken, daarnaast op zaterdagochtenden tijdens de competitiedagen en de ochtenden tijdens toernooien.
 • bardienst of wedstrijdtafel tijdens toernooien en competitiedagen : Dit jaar kunt u kiezen om tijdens toernooien / competitiedagen voor bardienst of wedstrijdtafel in te schrijven. Dit vermelden we apart omdat het tijdens deze dagen drukker is. Wellicht vind u het leuk om zich juist dan in te zetten. Dit soort dagen zijn toch een beetje het visitekaartje van de club.

Verdere informatie over inschrijving volgt via de "Bardienstplanning". Op naar een nieuw sportief tennisseizoen!

Mocht u nog vragen hebben dan horen we dit graag.

Hartelijke groet,

Marja Kokke & Nicole Teuwsen

woensdag 15 februari 2017, 08:01 uur
Husselen bij de Schapekolk op maandagavond
 Bridget Wiersum-de Leyer  Husselen  17x gelezen

Husselen bij De Schapekolk op maandagavond

Iedere maandagavond wordt er op twee banen van ons tenniscomplex gehusseld vanaf exact 19.30 uur (behalve als er toernooien zijn) tot 21.00 uur. Dagleden van de Schapekolk kunnen hier ook aan meedoen. Ook in de vakantietijd en tot het uiterste einde van het seizoen. Naast een vaste kern is er ook grote wisselende groep. Wij hopen dat ook veel oud-leden van Slagvaardig mee gaan doen. Door het husselen ben je er zeker van dat je op die avond altijd (tenzij de baan onbespeelbaar is) mensen ontmoet om mee te spelen. Op deze manier ben je er ook zeker van dat je op die avond kunt spelen en het is altijd weer verrassend met wie je speelt. Om het half uur worden de rackets tegen het net gezet en wordt een nieuwe indeling gemaakt. Op een avond kun je zo zo’n drie partijtjes van een haf uur spelen.

Het is waar, het zijn niet allemaal enthousiastelingen die op weg zijn naar deelname aan het Wimbledon-toernooi, maar het niveau is heel behoorlijk (omstreeks niveau 8). Het is een ideale manier om met ander leden in contact te komen, want veel leden spelen in vaste groepen en als je druk bent in je werk of niet zo veel tennisvrienden hebt omdat je nog andere dingen te doen hebt, is het husselen een mooie en gezellige activiteit. Ook hebben velen hier een partner gevonden voor één van de vele toernooien op ons park.

Op de site staat ook het husselreglement. Om het bestuur te ontlasten neemt de husselcommissie, bestaande uit Jan Weggemans, Jos Kommerkamp en Thea Oostewechel de organisatie van het husselen op zich.

Thea Oostewechel

Jos Kommerkamp

Jan Weggemans

zondag 1 januari 2017, 08:43 uur
Tennislessen 2017
 Bridget Wiersum-de Leyer  Algemeen  125x gelezen

Beste leden,

Met het besluit om te verhuizen naar het park Borgele is tevens de beslissing genomen om een (verdergaande) samenwerking met TC Drijvers op te starten.

Dit heeft al geresulteerd in het samen organiseren van een aantal activiteiten. Zeer recent is zijn de JC’s al samengevoegd en zal onze jeugd getraind gaan worden door Erik Annega, de trainer van Drijvers.

Deze samenwerking heeft helaas ook de consequentie dat we het contract met TennisAgent hebben opgezegd. In de afgelopen jaren heeft TennisAgent i.c. Mark Verra veel voor onze vereniging gedaan en wij zijn hem daarvoor veel dank verschuldigd!

Dit betekent niet dat er door de senioren niet getraind kan worden want vanaf komend voorjaar zullen ook de trainingen voor de senioren verzorgd gaan worden door Erik Annega en zijn trainers; in de bijlagen zijn de verschillende mogelijkheden opgenomen als ook het inschrijfformulier voor de trainingen.

Deze trainingen zullen in principe op De Schapekolk worden gegeven.

Dus aarzel niet en schrijf je in (alleen of met een team) voor deze trainingen!

Alvast een fijne jaarwisseling gewenst!

Namens het bestuur van TC de Schapekolk

Robin Hollink en Marja Kokke


Download bestanden
Inschrijving Training 2017 34 KB (187x opgehaald)
Tennislessen senioren 2017 53 KB (148x opgehaald)
donderdag 29 december 2016, 16:15 uur
Tennislessen 2017
 Bridget Wiersum-de Leyer  Training  144x gelezen

Tennislessen 2017 voor seniorleden

 

Het trainingsaanbod voor 2017 bestaat uit 3 trainingspakketten:

1. voorjaarspakket: 6 weken (vanaf 6 februari m.u.v. voorjaarsvakantie)

2. zomerpakket:  10 weken voor de zomervakantie (vanaf 10 april)

3. nazomerpakket: 10 weken na de zomervakantie (vanaf 4 september)

 

Hieronder vindt u uitleg over de verschillende pakketten. Opgave voor één van deze pakketten kan via het inschrijfformulier te versturen naar Erik Annega, Walstraat 17, 7411 GJ  Deventer (tel. 0570-618645/06-31783706) of per mail naar eannega@ziggo.nl

 

Voor de trainingsindeling hanteren we 3 regels:

 • lidmaatschap De Schapekolk is verplicht
 • nieuwe leden hebben voorrang bij het indelen van de training
 • vol = vol.

Bij de indeling van de groepstraining wordt zoveel mogelijk gestreefd naar indeling met vier personen. Bij verandering in de groepsgrootte varieert ook het tarief mee. De trainingsgelden worden na de 2e training automatisch geïncasseerd (behalve bij het voorjaarspakket, hiervan vindt automatische incasso begin april plaats)! Wanneer u niet ingedeeld kunt worden voor een pakket, zal de tennisleraar u een alternatief uit een volgend pakket aanbieden. Voor aanvang van elk pakket zal het trainingsschema (met data en tijden) doorgemaild worden naar de leerlingen. Noteer daarom duidelijk uw e-mailadres op het inschrijfformulier.

 

Trainingstijden: Er wordt op iedere avond van de week getraind. U wordt ingedeeld (voor het pakket van uw keuze) op een vaste dag en een vaste tijd. Belangrijk is om voorkeursdagen/verhinderingen duidelijk aan te geven op het inschrijfformulier.

Op de avonden wordt er tussen 19 en 23 uur getraind. Wanneer het niet mogelijk is om op het begin- of eindtijdstip te trainen, graag vermelden op het formulier.

Wanneer u een aantal privétrainingen wilt volgen en wilt afwijken van ons aanbod van 6 of 10 aaneengesloten trainingen, kunt u dit op het formulier aangeven of in de loop van het seizoen de trainer(s) benaderen. Kosten per half uur: 26 euro.

Op de site van Drijver’s TC is het lesreglement te vinden!

 

Het voorjaarspakket (aanbod pakket 1) is speciaal geschikt voor:

* Competitiespelers (teamtraining). Uitstekende gelegenheid om goed voorbereid de competitie in te gaan.

* Spelers die privétraining willen hebben en voordat het zomerseizoen begint hun techniek willen bijspijkeren. In de zomerperiode is het meestal zo druk, dat er weinig tot geen mogelijkheid is voor privétraining.

* Nieuwe leden die zo snel mogelijk willen starten met tennisles.

 

Pakket 1 voorjaarspakket

·         Start: week 6 (maandag 6 februari); einde: week 14

·         Aantal: 6 trainingen

·         Kosten: 6 x 1 uur groepstraining (4 pers.):   78 euro per persoon          

·         6 x ½ uur privétraining                             : 156 euro.

Omdat het zomerpakket al snel op het voorjaarspakket volgt, is er niet heel veel tijd en ruimte om uitgevallen trainingen in te halen, dus bij hoge uitzondering worden alleen de gegeven trainingen berekend aan de leerling!

Het trainingsschema (data en tijden) wordt uiterlijk zondag 29 januari doorgemaild.

                                                

Pakket 2 zomerpakket

 • Start: week 15 (maandag 10 april); einde: week 28
 • Aantal: 10 trainingen
 • Kosten: 10 x 1 uur groepstraining (4 personen): 130 euro per persoon

                               10 x ½ uur privétraining                       : 260 euro.

Het trainingsschema (data en tijden) wordt uiterlijk zondag 2 april doorgemaild.

 

Pakket 3 nazomerpakket

 • Start: week 36 (maandag 4 september; einde: week 50
 • Aantal: 10 trainingen
 • Kosten: 10 x 1 uur groepstraining (4 personen): 130 euro per persoon

                       10 x ½ uur privétraining                       : 260 euro.

Het trainingsschema (data en tijden) wordt uiterlijk zondag 27 augustus doorgemaild.

 

Erik Annega en Dennis Janssen

 

N.B.: Voor alle duidelijkheid: er bestaat ook de mogelijkheid om IN OVERLEG met trainer Erik OVERDAG op doordeweekse dagen (eventueel ’s morgens of begin van de middag voorafgaand aan de jeugdtrainingen) les te nemen.

Tip: wilt u groepsles in de ochtenduren, geeft u dan op als een complete groep (4 personen). In de praktijk blijkt namelijk dat het moeilijk is om een groepje te formeren uit spelers die zich afzonderlijk aanmelden.

 

dinsdag 13 december 2016, 16:22 uur
Langzaam aan !!!
 Roel Hartman  Algemeen  458x gelezen

Beste leden en bezoekers van de tennisclub,

Willen jullie rekening houden met het feit dat de aanvoerweg - Bredenhorst - in een 30 km zone ligt. En dat er stapvoets gereden moet worden op het parkeerterrein?

Uiteraard is dit allemaal voor uw eigen veiligheid en die van de andere bezoekers en bezoekertjes....

dinsdag 19 april 2016, 13:00 uur
1 2
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
 Algemeen
 Contact
 Husselen
 Kids
 Lid worden?
 Onze sponsoren
 Openingstijden TC Schapekolk
 Toernooien
 Training
 Vacaturebank
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
 Competitie teams 
Senioren
 Dinsdag Dames
 Vrijdag Dames
 Vrijdag Heren
 Zaterdag Dames
 Zaterdag Heren