Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


_DSC0404.JPG
_DSC0400.JPG
_DSC0397.JPG
Meest recente foto's
Husselen bij de Schapekolk op maandagavond
 Bridget Wiersum-de Leyer  Husselen  329x gelezen

Iedere maandagavond wordt er op twee banen van ons tenniscomplex gehusseld vanaf exact 19.30 uur (behalve als er toernooien zijn) tot 21.00 uur. Dagleden van de Schapekolk kunnen hier ook aan meedoen. Ook in de vakantietijd en tot het uiterste einde van het seizoen. Naast een vaste kern is er ook grote wisselende groep. Wij hopen dat ook veel oud-leden van Slagvaardig mee gaan doen. Door het husselen ben je er zeker van dat je op die avond altijd (tenzij de baan onbespeelbaar is) mensen ontmoet om mee te spelen. Op deze manier ben je er ook zeker van dat je op die avond kunt spelen en het is altijd weer verrassend met wie je speelt. Om het half uur worden de rackets tegen het net gezet en wordt een nieuwe indeling gemaakt. Op een avond kun je zo zo’n drie partijtjes van een haf uur spelen.

Het is waar, het zijn niet allemaal enthousiastelingen die op weg zijn naar deelname aan het Wimbledon-toernooi, maar het niveau is heel behoorlijk (omstreeks niveau 8). Het is een ideale manier om met ander leden in contact te komen, want veel leden spelen in vaste groepen en als je druk bent in je werk of niet zo veel tennisvrienden hebt omdat je nog andere dingen te doen hebt, is het husselen een mooie en gezellige activiteit. Ook hebben velen hier een partner gevonden voor één van de vele toernooien op ons park.

Op de site staat ook het husselreglement. Om het bestuur te ontlasten neemt de husselcommissie, bestaande uit Jan Weggemans, Jos Kommerkamp en Thea Oostewechel de organisatie van het husselen op zich.

Thea Oostewechel
Jos Kommerkamp
Jan Weggemans

zondag 1 januari 2017, 08:43 uur
Husselreglement
 Bridget Wiersum - de Leyer  Husselen  615x gelezen
  1. De bedoeling van het husselen is vooral gezellig bezig zijn. Er is geen competitie-element. In principe wordt er met dubbels een partijtje gespeeld, maar als je er met zijn vieren voor kiest om over te slaan om je slag te verbeteren, dan mag dit ook.
  2. Alle seniorleden kunnen meedoen, oud en nieuw, jong en oud, man en vrouw (ook de dagleden).
  3. Op de husselavond op maandag vanaf 19.30 uur kan er niet vrij worden afgehangen door leden die niet deelnemen aan de husselavonden op de banen 5 en 6. Tijdens toernooien kan er op maandagavond in principe niet gehusseld worden.
  4. De door het bestuur aangewezen organisatoren zijn verantwoordelijk voor de indeling van de viertallen (dames, heren en mix). In principe wordt om het halfuur gewisseld. Per ronde van een half uur komen er dus bij twee banen 8 mensen aan bod. Als er meer belangstelling is dan baancapaciteit, wordt dit in onderling overleg zo goed mogelijk opgelost en anders beslissen de aanwezige leden van de “husselcommissie”.
  5. Deelnemers aan het husselen hoeven voor het gebruik van de gereserveerde husselbanen niet af te hangen, maar moeten wel lid of introducé zijn. Wie het eerst komt is het eerst aan de beurt. Als je later komt doe je mee met de volgende ronde van half uur of je voegt in op een baan (via een spontane uitnodiging van de al aanwezigen). Als er bv. drie mensen op een baan spelen, zal dat geen probleem zijn; als er twee of vier mensen spelen, kun je ook even wachten.
  6. Op de baan worden in overleg de viertallen geformeerd onder verantwoordelijkheid van de husselcommissie. Vaak regelt dit zichzelf. Als er veel animo is, wordt eventueel rekening gehouden met verschillen in speelsterktes.
  7. Als er ondanks de bovenstaande regels of de praktische afspraken van de deelnemers tijdens de avonden iets niet naar wens verloopt, bespreek dit dan na afloop met de husselorganisatie. Als je dan nog niet tevreden bent met de gang van zaken, neem dan contact op met het bestuur. Dan kan het bestuur bekijken of er iets kan veranderen en verbeteren.

Met ingang van 2017 kunnen (zo besloot het bestuur) ook dagleden deelnemen aan de husselavonden op maandag.

Veel plezier op de husselavonden! 4 april 2017

dinsdag 1 december 2015, 10:22 uur


1
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
 Algemeen
 Contact
 Husselen
 Kids
 Lid worden?
 Onze sponsoren
 Openingstijden TC Schapekolk
 Toernooien
 Training
 Vacaturebank
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
 Competitie teams 
Senioren
 Dinsdag Dames
 Vrijdag Dames
 Vrijdag Heren
 Zaterdag Dames
 Zaterdag Heren